-->

Wednesday, 9 January 2013

Fiesta @ pangkor

Sambungan aktiviti kat teluk batik ^^
Lepas breakfast tu..
kami jalan kaki berdua ke pantai  ^^
Jalan punya jalan...Terperasankan banner ni..
Ok ni..leh g tengok esok..
Pastu kami berdua terus g pantai..
Berdating berdua-duaan ^^
 Deretan kedai2..
View tepi pantai..
Pelampung ni harganya.. besar RM 6, Sedang RM 5, kecik RM4.. kalau xsilap..
Pagi2 redup2.xpanas...

Oklah terus cerita esok nye..
Kami berdua turun mcm biase jalan2 kat pantai..
tengok2 fiesta ni..
tengok tempatnye semua baru nak siap2..
peliknya lambat preparation dieorg ni..
Sedangkan ade orang kenamaan datang..

Bawah ni gambar bungkusan nasi lemak..
Dieorg nak masuk dalam 'malaysian book of record' buat nasi lemak yang terbanyak..
Ni dia tukang buat & bungkus nasi lemak..

Tengah ronda2 tu ternampak iffa raziah..Snap pic. 1 kak..
Hubby yang jadi mangsa tukang tangkapkan..
Terpaksa cut gambar saya yang disebelah..segan tau..
 Ok gak akak ni..xde lak nak marah saya kacau dia ^^
Ni rupa sekeliling..
Ada pemberian surat khabar percuma Berita harian..
Ok ketibaan menteri..ade ucapan sana sini sikit..
Dan terus acara utama "malaysian book of record" nasi lemak terbanyak..
Ni masa  menteri bagi sijil..
Malas nak tengok dekat ramai2 orang..
Tu dia..sijil & replika nya..
Lepas habis acara tu..Semua nasi lemak diberi percuma kepada pengunjung..
Kami ada ambil beberapa nasi lemak..
Hubby amikkan nombor yang kami berdua suka..
Ni dia ^^
Malangnya, nasi lemak yang dibuat.. Xsesedap mana..
Ada yang ikan bilis xsampai seekor...sebelah je..
Ada yang sambal seciput..haih..

Pastu kami berdua drive nak ke lumut..
On the way keluar tu, kat carpark ade kumpulan artis cina malaysia tengah buat videoclip..
Sempat snap dieorg..
Ok kite terus ke lumut ronda2^^


Malamnya pula kami ke fiesta tu semula untuk tengok konsert..
pertunjukkan api..
Ayu OIAM
Artis ni xingat nama dia..
Farahwahida..
Jam 11.15pm kami berdua balik..
Kami xlarat nak tunggu sampai habis konsert..

36 comments:

  1. Agak2nya nasi lemak tu habis dimakan atau menjadi satu lagi 'pembaziran terancang', kan?

    ReplyDelete
  2. mcm2 aktiviti, tak penah lg akak sampai ke pangkor ntah bile lah nk ke sana, tp tingin nk jln2 ke sana... seksi meksi tul ifa raziah tu....tp mmg dia jenis tak sombong

    ReplyDelete
  3. masa saya pergi pangkur saya singgah fiesta ni. Ya Allah ntah2 kita sebelah sebelah je lalu. heheh saya pun nampak ifa raziah !

    ReplyDelete
  4. wahhh, bestnya.. lama x g pangkor tau.. langkah kanan tau dtg sn ada fiesta..

    ReplyDelete
  5. la cincai2 je la mcm tu nasi lemak dia...asal bungkus rupa nasi lemak.hahaa xckp ikan blis n sambal kot.

    ReplyDelete
  6. seronok pgi pangkor kalau ada pesta.,kalau takde pesta pn seronok jugak :P

    ReplyDelete
  7. wah meriah juga tu... nasi lemak kalau dh byk2 mmg rupa itulah hehehe

    ReplyDelete
  8. byk giler nasi lemak tu..teleng kepala nk tgk gambar org bungkus nasi lemak..hehehe

    ReplyDelete
  9. Kalau dah kata tak sedap memang membazirlah nasi itu ye. Kakak ingatkan bungkusan ikan bilis sebab kata pesta ikan bilis.

    ReplyDelete
  10. Meriahnye..banyaknye nasi lemak tu...

    ReplyDelete
  11. Wah!! cuti2 malaysia gitu =)

    ReplyDelete
  12. wahhh menarik...meriah nampak.

    ReplyDelete
  13. lame tak g pantai..meriah laa tempat ni..

    ReplyDelete
  14. Bestnye pergi jejalan..

    Anyway yang nieza cerita tu..skang ni asiahost tengah kasi domain dot my free selama setahun..kalau nak tau lagi..tgk kat sini

    http://www.nieyxzha.my/2013/01/berita-baik-jangan-lepaskan-peluang-ni.html

    ReplyDelete
  15. alamakkk cekcinyaa ifa ekeke ;)

    ReplyDelete
  16. eh, ada tengok kat Program Nasi Lemak Kopi O kat tv9 :)

    ReplyDelete
  17. alamak lama tak ke pangkor bermalam di sana... seronoktu kira sekali harungler korang ker pangkorkan..

    ReplyDelete
  18. banyaknya nasi lemak tu.. hehehehe,

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Lylyn! Salam kenal.. 1st time singgah sini.. =)

    Tengok bungkusan nasi lemak yang berderet tu terus buat lapor nasi lemak pulak.. Huhu..

    ReplyDelete
  20. tak penah sampai pangkor lagi...best nampak ni...

    ReplyDelete
  21. uiii banyaknye nasi lomak...

    biasa laa kan..kalo dah wat byk gitu... semuanya ciput2 belaka isi dalam tu huhu

    ReplyDelete
  22. banyaknyerr n.lemak..masuk book of record ke tu..hehe
    artis tu ifa raziah eh..

    ReplyDelete
  23. masa pi pangkot tak ada pun pesta ni..huhu
    wah jumpa ifa radziah..hehe

    ReplyDelete
  24. ada tgk acara ni dlm paper.. kalau tak sedap maknany die buat ikut dan jelah ye.

    ReplyDelete
  25. mmg byk nasi lemak.. masuk books of record ke

    ReplyDelete
  26. Meriah. Banyaknya nasi lemak, habis ker tu.

    ReplyDelete
  27. meriah.....
    wowww... seksisnyer ifa...

    ReplyDelete
  28. huiiii jalan sakan~hihihi..meriah..mesti best kan

    ReplyDelete
  29. meriahnya...

    seksikan iffa tu

    ReplyDelete
  30. wah.. bestnye jalan2... rumh zz dkt ngan teluk batik pun jrng pergi sna.. hehe..

    ReplyDelete
  31. blm pernah pegi pangkor..teringin plak :))

    ReplyDelete
  32. wahh..bestnya pangkor... lama dah anna x p.. last 2002 kalo x silap..

    ReplyDelete