-->

Thursday, 22 August 2013

~ Chicken pox ~

Slmt hari raya..maaf zahir & batin (^^)


Hari ni dah 5 hari Encik Suami kena chicken pox...
1st time saya nak jaga orang sakit chicken pox ni...
Walaupun saya dah kena dulu mase skola menengah...
tapi penjagaan sepenuhnya mak yg wt huhuhu..

Jadi kena wt research..
Call mak tanye macam2..
search kt tenet...
tanye kt doktor & nurse macam2...
Doktor kate dah kena skali kita dah immune dah  (^^)
Ikan merah masak steam
Makanan: Ikan (yg Xmengatalkn kulit), Sayur-sayuran, Buah
Masakkan: Sup / Steam
Minuman: Bykkan minum air kosong, air kelapa

Daun Bambu
 Penjagaan: Selalu mandi (air daun bambu),

Cegah: Kicap, Ais, Garu/pecahkan jangkitan kulit (Nanti lubang2 berparut)

Ubat: Acyclovir (Cadangan Dr.)-sangat2 berkesan ubat ni..cepat je kecut bintik2..
Acyclovir
Acyclovir

9 comments:

  1. semoga cpt sembuh n kering sume nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. awak jadi nurse la ye. hehe.. get well soon.

    ReplyDelete
  3. tak pernah kena lagi chicken pox ni,smoga cepat pulih.

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  5. dah sembuhker!!!!
    nampak sedap lak ikan merah steamtu..

    ReplyDelete
  6. moga cepat sembuh.. jangan makan benda yang gatal..

    ReplyDelete