-->

Wednesday, 11 July 2012

ICXRI 2012


Ni die cerita tentang conference tu (^^)
Semua yang hadir adalah dari government, private & corporate sectors.
Topic conference ni tentang:~
materials characterization, medical/life sciences, quantitative & qualitative XRD, XRF analysis, semiconductor & thin films, modelling/theoretical, safety & related nuclear techniques, instrumentation & computation, x-ray photoelectron spectroscopy, x-ray techniques for materials characterization.
Ucapan chairman Prof. Dr. Zainal Ariffin Ahmad.
Speaker: Assoc. Prof. Dr. David S. McPhail dari Imperial College, London, UK.
Speaker: Mr. Istvan Hedgedues dari Bruker Malaysia Sdn. Bhd.
 Speaker: Prof. Dr. Ahmad Monshi dari Isfahan University of Tech., Iran.
Beliau sangat la bijak..sebabnya dialah yang cipta theory baru dalam dunia XRD method..
Bukan 1 theory je tau..kalau xsalah 2 theory kot...sangat kagum..
Banner....Pameran poster...
Name tag saya (^^)
Gula-gula utk hilang mengantuk (^^)

Ada banyak lagi program..
tapi saya lebih berminat nak cerita kat sini tentang makanan walaupun tengah berdiet hehe
Jom kita lihat...
Ni dia semua nak menjamu selera..
main dishes (^^) 
 Salad corner (^^)
 bubur kacang (^^)
                                    puding roti..& buah-buahan (^^)

Ada banyak lagi cerita (^^) nanti sambung lagi (^^)


53 comments:

  1. Semakin ramai bijak-pandai merekacipta utk kemudahan umat manusia tapi makin ramai juga yg memusnahkan...

    Makan sedap itu yg pasti bila hadir seminar macam ini kan..

    ReplyDelete
  2. makanan sedap2 tu..rasa lapar tetiba

    ReplyDelete
  3. Hahaha.. makanan juga yang menarik perhatian. :)

    ReplyDelete
  4. terliur jugak tengok makanan tuh~ kikiki.. terus rasa lapar~

    ReplyDelete
  5. makan jugak jd bahan utama..haha

    ReplyDelete
  6. waa time2 conferen gini makan memang tak ingat kan...semua best2

    ReplyDelete
  7. time macam ni, memang masa makan la yang di tunggu tunggu..hehe

    ReplyDelete
  8. kalu pg course kat mane2 kan,sy selalu lebih excited psl mknn dr dgr trainer ckp ape heheheheheheeh

    ReplyDelete
  9. hehe kalu pi kursus atau seminar, mesti makanan jadi keutamaan, isi kandungan kursus tu jadi nombor 2... hehe

    ReplyDelete
  10. makan2 mmg menarik..kalau training ke ape2 ke boringgggggg...hehehe.

    ReplyDelete
  11. nyumm nyummm .. makanan sangat sangat menyelerakan .. bak kata chef muka ketat (masterchef).. sampai terpercik air liur dalam mulut.. heheheh..

    salam kenal jugak :))

    ReplyDelete
  12. wahhhh banyaknya makanan..biasa kalau attent seminar ke apa ker tang makanan laju jekk kan..haha

    ReplyDelete
  13. hahahah...best g seminar bab mknan jerr..ehhehe....

    lylyn, alal...jgn sedey2....try usher2 dgn kekwn lyn..ntumpang sekaki dgn mrk...1 kad bleh bw 2/3kwn xsilap nyue...

    ReplyDelete
  14. tang menu makan tu mmg menarik!

    ReplyDelete
  15. xrd tu hapa dik? cube bg akak paham skit... huhuhui...

    ReplyDelete
  16. waktu mknlah saat2 yg plg ditunggu.. hihi

    ReplyDelete
  17. sedapnya dya tgk mknn tu..hihih

    ReplyDelete
  18. paling menarik makan lahhh

    makneng follow sini
    jom follow makneng

    ReplyDelete
  19. YM paling suka spot puding n buah2...tuh tmpt 1st ym terjah selalunya..hahaha...

    ReplyDelete
  20. kalau berkursus kat hotel..memang program jatuh ke tangga dua..bab makanan akan berada di carta nombor satu,,hehehe

    ReplyDelete
  21. wowww bnyk nye mknan..seronok la kalo berkursus mcm ni hehe

    ReplyDelete
  22. Makanan tu yg best tu. ? Hehe

    ReplyDelete
  23. ok, mata nampak makanan jee... maklum la puasa hahahah

    ReplyDelete
  24. kalau time kursus mmg best sebab tak tau nak pilih mana satu nak mkn betul tak :)

    ReplyDelete
  25. saya suka makanan buffet style...kalau ada majlis apa2..makanan dulu yang saya terjah...he he he

    ReplyDelete
  26. setuju ngn mama ema.kalau g seminar mmg aim kat makanan selain goodies n lucky draw.hehe...

    ReplyDelete
  27. tang makan tu paling seronok. huhu.. :)

    ReplyDelete
  28. akak keje dlm bidang medic ke?

    ReplyDelete
  29. sepertiya makanan membuatku pingin mencicipi. soalnya kelihatannya pada enak sekali.. :)
    salam kenal dari saya sahabatku.. :)

    ReplyDelete
  30. wow makanan best2...klu cmni selalu conference pun xper hahaa..nampak sangat mata tgk makanan jer hikhik

    ReplyDelete
  31. kursus mcm ni best..sebab buleh pakai formal...hehe

    ReplyDelete
  32. omg,puding roti,nak sikit,hehe =p

    ReplyDelete
  33. Conference plus makan2 equal MANTOP...terlioq M tengok.... M ni kan bleh tgk makanan, asyik terlioq manjang....

    ReplyDelete
  34. tang makanan tu yg beshh giler :)

    ReplyDelete
  35. tang makan paling ayu suka..hehe

    ReplyDelete
  36. sonok jugak attend kursus ni.. leh makan sedap2.. hiks..

    ReplyDelete
  37. sedapnya makanan yg terhidang tu.. ni yg seronok nak g kursus..hehe

    ReplyDelete
  38. kalau g conference sye memang suke part makan je.. yang lain2 sye tak minta... ahahahaha...jenjalan sini..

    ReplyDelete
  39. hehe...kalau g conference ni mkn lah paling hebat kan? hihi :)

    ReplyDelete
  40. kalau attend kursus satu serionok ..
    dpt perkara baru ..
    jumpe benda baru dan kawan baru
    paling seronok makan2 baruuuuuuuuuuu ahahah ;)

    ReplyDelete
  41. Seronok dpt attend majlis mcm ni.. Tmbh2 yg part mkn tu.hahhaah

    ReplyDelete
  42. makan2 tu yang paling ditunggu2 :)

    ReplyDelete
  43. tang makanan tu yg tak tahan..

    ReplyDelete
  44. entri ni mmbuatkn perut sy krukk krakkk kruk krakkk

    ReplyDelete
  45. time makan yg best tu..macam-macam ada..:)

    ReplyDelete
  46. nampak apam polkadot di situ :)

    ReplyDelete
  47. Makanan dia best2.. hehehe

    ReplyDelete
  48. wa...sume sy x kenal yg berucap tu haha~

    ReplyDelete