-->

Friday, 15 June 2012

BRIDE 2 BE ~ borang kahwin


Tunang dah beli borang kawen aritu =) 
Mula-mula saya nak beli je..sebab die sibuk ngan kerja..
tapi dia kate xpe biar die belikan =)
 Ni die borang untuk perempuan...lelaki pun ada borang lain
Dalam borang tu macam ni..
nak beli borang ni RM 1.00 satu
Ni pengesahan maustatin oleh ketua kampung/majikan/penghulu.
Ni untuk borang HIV test.

Malam tu apa lagi semangat nak isi =)
esok siap fotostat ape yang nak..
Tapi still x siap..lom buat test HIV, pengesahan penghulu lom
pastu kena balik umah dlu nak urusan wali..
 Hmmm cadang nye harini nak wat test HIV kat klinik kerajaan sini2..



32 comments:

  1. isi betoi2...kang dah isi2 N hantar..tetibe ada hal lain pulok...kikikikiki

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. =) orang area kinta =) detail xdapat nak g tau

      Delete
  3. kena uruskan cepat2, nanti last minute kelam kabut pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)betul betul betul..ni pun dah rase lmbat..tapi bile tanye pendapat orang lain, katanye ok dah time ni..

      Delete
  4. isi ngn lengkap ye dik, jgn lwt hantar....

    tq follow blog akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 akak =)tq akak juga.. betul tu kak dalam 2minggu ni nak setel kan..

      Delete
  5. HIV kejap je buat nye....dont worry..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul =) semalam wat sekejap je..

      Delete
  6. owh negeri perak kene beli eh borang?
    kte selangor free jer isi online n print..heheh ;p

    smg semua berjalan dgn lancar ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq. Amin semoga berjalan lancar =) sebenarnye perak leh online & print..tapi lepas tu mase nak hantar kena byar juga RM1. Sekali pemohon mesti bayar RM1. Kalo dah bayar, kemudian xperlu.

      Cik ecah free =) best tu hehe..

      Delete
  7. hai..salam kenal ;-)

    teringat masa nak nikah dulu..byk betul surat menyurat yang kena settlekan

    all the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq =) salam kenal juge..

      Betul2..rase macam2 kena uruskan =)

      Delete
  8. tingat time nak nikah dulu2..mcm lama sgt je kan pdhal 6bln baru..hehee..dulu time wat HIV test kene appointment..skang nnie dh boleh walk in keR?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringat balik ek =) xlama tu Falsya bru 6bln. Selamat pengantin baru =).
      Sekarang xperlu nak wat, terus je walk in sape nak wt.

      Delete
  9. masa akak kahwin dulu tak perlu test HIV lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah senang =) ni saya sekarang kena wat macam2..

      Delete
  10. haih..borang nikah pun kena beli zaman skang ni kan.. hehehe..

    all the best..jgn lupa buat test hepatitis sekali.. tak wajib tapi lebih elok kalau buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) kat area saya kena beli..negeri lain saya xtau kak..
      Saya wat test lain skali juga =)

      Delete
  11. Bride to be ye....Tahniah ye..
    Moga dipermudahkan segalanye...^^


    p/s : Thx ye sudi follow blog akak...follow sini juga..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak lily =) amin moga dipermudahkan semua..

      Sama2 kite follow =)

      Delete
  12. tahniah yer.. semoga dipermudahkan segala urusan.. :)

    ** tengs dik sudi follow blog akak.. salam kenal jugak yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak =) amin semoga segala dipermudahkan..
      Salam kenal akak juge =)

      Delete
  13. hello sayang.. thanx singgah blog akak tau! akak singgah balik nih..:)

    ReplyDelete
  14. moga semuanya dipermudahkan..Amin ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin semua dipermudahkan =) thanks cikteddy

      Delete
  15. Kena beli ke?rasanya dulu ambik je..ujian hiv klu tmpt yg ramai tu kena buat temujanji..tapi kalau tmpat tk ramai tk pe kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) ye kak kena beli..tapi ni negeri perak.. negeri lain saya xtau..

      Delete